Kostić: Previše 'davimo' loptu, trebamo ubrzati  igru

Trener Željezničara

Kostić: Previše 'davimo' loptu, trebamo ubrzati igru

S. Mlaćo

Nogometašima Željezničara u pripremnom periodu za sada ne cvjetaju ruže. Plavi sa Grbavice upisali su dva minimalna poraza od Olimpica i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, što sigurno ne ulijeva nadu navijačima u uspješnu sezonu.

Plavi su danas na Kupresu poraženi od tima iz Kaknja, a već sutra putuje u Sarajevo, dok će za par dana  put Slovenije gdje će obaviti završne pripreme i odigrati par prijateljskih susreta.

Miloš Kostić, Slovenac na klupi Željezničara, nakon poraza od Mladosti  za SportSport.ba dao je svoje viđenje susreta odigranog na Kupresu.

"Naravno da nije lijepo izgubiti utakmicu, ali moram da kažem da smo u cijeloj utakmici bili bolja ekipa. Teren je bio težak, malo neravan i teško je kontrolisati loptu. Mi još nismo u fazi gdje pravimo igru i radimo na igri, već je u ovom pripremnom dijelu na prvom mjestu fizika. Noge su bile malo teške, ali to ne opravdava poraz", istakao je Kostić za SportSport.ba.

Željinog trenera pitali smo kojim to stvarima u igri njegove ekipe nikako  nije  zadovoljan.

"Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, ali mogu da kažem da smo u nekim trenutcima previše 'davili' loptu. Još protok lopte nije bio na nivou koji ja hoću, ali ima posljedice  da su noge malo teške. Vidjeli ste da smo pogodak primili iz čiste individualne greške, ali to se dešava", priča Željin trener.

Plavi će sada putovati za Sloveniju gdje će i odigrati par prijateljskih utakmica.

"To je već uigravanje ekipe i tu ćemo iskristalizirati ekipu koja će na kraju da krene u to prvenstvo", jasan je  Kostić.

Kostić je na klupi Željezničara do sada imao dva prijateljska duela sa dva premijerligaša te smo ga upitali kako mu se čine ti timovi, ujedno Željini protivnici u sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve ekipe su organizovane, dobro stoje u fazi odbrane i čvrste su. Naš protok baš zbog toga mora da bude brži i da se nađu te rupe gdje možemo da ugrozimo protivnički gol. Vidjeli ste danas da nema laganih utakmica i to je samo jedan impuls više za nas da ubrzamo igru i počnemo da pobjeđujemo", dodao je Kostić na kraju razgovora za naš portal. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi