Tuzla City na tapetu Disciplinske komisije - razlog bizaran

Nisu imali doktora na klupi

Tuzla City na tapetu Disciplinske komisije - razlog bizaran

O. Lekić

Gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja odigran je krajem prošlog mjeseca.

Pobjednika nije bilo, odnosno meč je završen rezultatom 1:1, a sa istog nam dolazi i jedna nesvakidašnja situacija.

Naime, Tuzla City u tehničkom prostoru nije imala doktora, pa je zbog toga našla na tapetu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Disciplinci su od Tuzla Cityja zatražili očitovanje nakon kojeg će donijeti odluku o eventualnim sankcijama koje će snositi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od FK ‘TUZLA CITY’ Tuzla zbog zanemarivanja obaveza – ekipa nije imala ljekara u tehičkom prostoru na prvenstvenoj utakmici FK ‘Sloboda’ Tuzla – FK ‘Tuzla City’ Tuzla (1:1), odigranoj dana 27.10.2018. godine u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH, sezona 2018/2019 što je protivno čl. 73. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

2. Imenovani klub, je dužan dostaviti očitovanje do 06.10.2018. godine do 12.00 sati u NS/FS
BiH, Sarajevo Ferhadija br. 30 (Odjel za ligaška takmičenja/natjecanja).

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Član 7 3 . (Zanemarivanje obaveza) Ko prema nad ležnim tijelima, koja pripadaju organizacijskoj strukturi NS/FS BiH i strukturi njenih članova, zanemaruje svoje obaveze u smislu da ne dostavi određenu dokumentaciju prema propisima o registraciji, sportske legitimacije pred utakmicu kao i druga dokumenat a i formulare predviđene propozicijama o takmičenju, kasni u isplati troškova službenim licima utakmice, ne prijavi javnu utakmicu i turnir ili ih neblagovremenov prijavi, ne provjerava određene podatke u sportskim legitimacijama, kasni u dostavljanu razn ih izvještaja i drugih pismena što nadležnim tijelima otežava rad te ne izvršava ažurno i druge dužnosti i obaveze koje proističu iz nogometnih/fudbalskih propisa, biće kažnjen: a) igrač, zabranom igranja od dvije do šest utakmica, b) sportski radnik, zabranom vršenja funkcije od tri do 12 mjeseci, c) službeno lice utakmice, novčanom kaznom do 2.000 KM, d) klub, novčanom kaznom od 1.000 KM do 5.000 KM.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi