Kostner: Male su šanse da Džeko ostane

Kostner: Male su šanse da Džeko ostane

Trener Wolfsburga Lorenz Gunther Kostner priznao je da su male šanse da njegova ekipa i naredne sezone u svojim redovima zadrži reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

Za Džekine usluge zainteresovano je pola fudbalske Evrope, a u Wolfsburgu su svjesni da će teško odoliti ponudama bogatih klubova.

"Postoje indicije da nekoliko klubova iz Engleske, Italije i Španije želi dovesti Džeku. On je veliki igrač i opasan napadač, koji je od ogromne koristi za našu ekipu, ali nije sigurno da će ovdje igrati i naredne sezone", rekao je Kostner.

"Zakon modernog fudbalskog tržišta je takav. Mali klubovi, sa manjom finansijskom moći, nemaju mnogo šansi da odbiju ponude za svoje najbolje igrače od onih najbogatijih klubova", dodao je Kostner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.