Kovač i definitivno ostaje na klupi Bayerna
EPA

"To nikad i nije bilo upitno"

Kovač i definitivno ostaje na klupi Bayerna

U Bayernu nemaju dilemu oko toga treba li Niko Kovač ostati na klupi i sljedeće sezone.

Tokom cijele sezone hrvatski strateg je bio pod velikim pritiskom, napisi o njegovoj smjeni iz dana u dan su se provlačili medijima, međutim Kovač je na kraju iz cijele priče izašao kao pobjednik.

Osim što je dostigao prednost Borussije i osvojio naslov, sutra ga očekuje i finalni susret DFB Pokala protiv RB Leipziga, koji bi, u slučaju pobjede, bio šlag na tortu nakon turbulentne sezone.

Kovačevu poziciju u Bayernu ni eventualni poraz u toj utakmici na kraju neće uzdrmazi... Potvrdio je to i izvršni direktor slavnog njemačkog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Nikad nije bilo u pitanju hoće li Kovač biti naš trener sljedeće sezone. Kovač ima ugovor do 2021. godine i nitko nije dovodio u pitanje njegov ostanak", rekao je danas Rummenigge.

Objasnio je potom svoje riječi od prije nekoliko mjeseci da niko nema 'zagarantovan status'.

"Namjerno sam htio polarizirati mišljenja nakon pobjede protiv Borussije. Znao sam da ne smijemo popustiti jer inače bi nam se smijala cijela Njemačka", dodao je Rummenigge.

Rummeniggeovom izjavom ujedno su i pale špekulacije kako će Kovača po završetku sezone na Allianz Areni naslijediti Maximiliano Allegri koji je završio petogodišnju eru u Juventusu.

Podsjetimo, Kovač je prije nego što je preuzeo Bayern vodio u Njemačkoj Eintracht.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije