Kovačević: FSRS će imati kandidata za predsjednika

Pravi se račun bez krčmara

Kovačević: FSRS će imati kandidata za predsjednika

Adnan Beganović

Predsjednik FSRS Mile Kovačević potvrdio je da će ovaj entitetski savez imati svog kandidata za predsjednika N/FSBIH na predstojećim izborima zakazanim za 13. decembar u Sarajevu.

Za sad u Banjoj Luci još uvijek ne znaju ko će biti kandidat, ali je Kovačević potvrdio da on nije zainteresiran za fotelju predsjednika državnog saveza.

"Već ranije sam kazao da nisam zainteresovan da budem predsjednik N/FS BiH, jer smatram da jedan čovjek ne može kvalitetno da obavlja dvije odgovorne funkcije. Pozicija predsjednika FSRS je odgovorno mjesto, a o kandidatu za predsjednika N/FSBiH ćemo javnost obavjestiti kad za to dođe vrijeme. Nije dobro to što su su neki naši prijatelji počekli kampanju prerano pa su zaobišli FSRS",  rekao je Kovačević.

Jasno je da predsjednik saveza iz Banje Luke vuče promišljene poteze i vjerovatno će sačekati samu sjednicu Skupštine u Sarajevu kako bi javnosti otkrio karte.

"Slušam kako su mnogi već izdvojili Elvedina Begića i Josipa Bevandu kao kandidate, a ja sad pitam što će se desiti ako ova dva čovjeka ne dobiju povjerenje od delegata u Skupštiti za Izvršni odbor. Ne treba žuriti i treba sačekati", dodao je Kovačević.

On vjeruje da su kanditati iz RS najbolji i da svako od njih želi da bude predsjednik.

"Svih naših osam kandidata su najbolji u BiH i svako od njih može i hoće da bude predsjednik. Budite sigurno da su naši ljudi sposobni i spremni da naprave dobar savez koji bi bio primjer za mnoge u okruženju. Uostalom FSRS je sve svoje obavezena vrijeme izvršavao u skladu sa standardima FIFA-e i UEFA-e", zaključio je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.