Kovačević ispred Ilića

U očekivanju Skupštine FSRS 28. septembra

Kovačević ispred Ilića

A. Beganović
Teme:

U Fudbalskom savezu BiH došli su do kraja mape puta kojom bi trebalo da se pripreme izbori na nivou N/FS BIH. Ostalo je još samo da se 28. septembra održi Skupština FS RS na kojoj će se izabrati predsjednik, ali i predložiti kandidati za odgovorne funkcije u državom savezu.

Svih sedam područnih saveza održalo je svoje skupštine na kojima su izabrana rukovodstva , ali i dati prijedlozi za entitetski, odnosno državni savez. Ako je suditi po podršci onda bi sadašnji predsjednik Mile Kovačević trebalo da pobjedi svog protivkandidata Draška Ilića iz Banje Luke.

Kovačević je dobio podršku iz šest područija, dok iza Ilića, koji je uz sve to i politički aktivan, stoji samo područje Banje Luke. Već sad je jasno da Ilić neće moći da ugorzi Kovačevića.

"Tačno je da smo mi ispoštovali sve rokove kad su u pitanju skupštine područnih saveza i sad je ostalo da se održi ona Skupština FS RS. Poslije ove sjednice mi ćemo svoj posao završiti u predviđenom roku", rekao je generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

On je posebno istakao da je tokom izbornog procesa u područnim savezima sve bilo regularno i da je za to potvrda stigla i od Komiteta.

"Na nedavnoj sjednici članovi Komiteta su izrazili zadovoljstvo načinom i tempom kojim su održane skupštine područnih saveza, tako da je i to dovoljan dokaz da smo uradili sve kako treba i u skladu sa novim aktima, tačnije sa statutom", dodao je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.