Trener KK Iskra za SportSport.ba

Kovačević: Ponosan sam na ove momke

S. Mlaćo

Veoma kvalitetnom i borbenom igrom košarkaši bugojanske Iskre večeras su savladali KK Burch sa 77:76, te mimo svih očekivanja nanijeli Sarajlijama poraz. 

Bugojanci se nisu predavali, iako je Burch nakon prvog poluvremena imao 12 poena prednosti u svoj korist, a trener KK Iskra Bugojno Mujo Kovačević svojim navijačima je na pauzi poručio da će njegovi momci preokrenuti meč i slaviti pobjedu. 

Veoma hrabro se Kovačević ponio u duelu sa timom koji se jednom nogom nalazi na pragu višeg ranga, te za to zaslužuje sve pohvale. Nakon utakmice nije krio emocije u razgovoru za SportSport.ba.

"Ja vjerujem u ove momke i ponosam sam na njih, jer znamo i u kakvim uslovima rade. Ovo što su napravili večeras je nešto najbolje što su mogle dogoditi u ovom gradu, a dobili su srcem, htijenjem i svojom voljom, te zbog ove raje koja nas podržava", jasan je bio Kovačević.

Bugojancima je ovo bila jedna od njihovoj najvećih pobjeda, ako uzmemo u obzir snagu protivnika, a već za vikend u Bugojno dolazi lider A-1 lige KK Vogošća, čiji je trener Ahmed Pašalić večeras i pratio meč u Bugojnu.

"Ova i pobjeda nad ekipom Gradine su naše najveće pobjede, a u nedjelju nam dolazi Vogošća, te ćemo i tu dati sve od sebe. Vjerujem da nismo bez šanse", dodao je za SportSport.ba Mujo Kovačević, trener KK Iskra Bugojno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi