Kovačević: Protiv Cazina ćemo igrati od svojih para

Trener košarkaša Iskre Bugojno

Kovačević: Protiv Cazina ćemo igrati od svojih para

Samir Mlaćo

Košarkaši bugojanske Iskre u drugom dijelu A-2 lige Sjever upisali su dvije pobjede u isto toliko susreta. 

Bez većih problema na gostovanju su bugojanski košarkaši savladali KK Gračanicu (71:84), a zatim proteklog vikenda deklasirali KK Želju 1971 (53:110). Sa ove dvije pobjede nalaze se na trećem mjestu sa 15 osvojenih bodova, ali samo jednim manje u odnosu na prvoplasirani Bihać. 

Trener KK Iskra Bugojno Mujo Kovačević za SportSport.ba govorio je o ambicijama kluba, ali i o stvarima  koji prave velike probleme u  svakodnevnom radu kluba.

 

"Kako smo i planirali te najavili da ako dobijemo ove dvije utakmice bit ćemo prvi. U Gračanici je bilo teško, ali smo zasluženo pobijedili. U četvrtak smo u prijateljskoj utakmici pobjedili A-1 ligaša iz Novog Travnika sa 20 koševa razlike. Ova posljednja je došla kao šlag na tortu, igrači su ispoštovali sve i mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica u posljednih pet godina. Bihać sada putuje u Banoviće, vjerovatno će izgubiti, a mi ako dobijemo Cazin bit ćemo prvi i do kraja ne vidim gdje bi mogli izgubiti", rekao je trener bugojanskih košarkaša.

Ipak, i pored sjajnih igara Bugojanci muče problemi finansijske  prirode. Svjetla na kraju tunela bar za sada nema.

"Što se tiče igračkog kadra, momci rade vrijedno treniraju i igraju dopadljivu košarku. U Bihaću je dvorana bila poprilično popunjena i  nas su ispratili aplauzom sa parketa. Ja sam danas razgovarao sa predsjednikom Saveza i jučer smo išli kod načelnika, te mi utakmicu sa Cazinom ne možemo igrati ukoliko nam ne dadnu sredstva. Prva dva kola smo opet mi platili iz svojih đepova. Uvijek ista priča, uvijek se ulaže u neke druge sportove koji ne daju ni blizu rezultate kao ovi momci. Jednostavno,  nismo ispraćeni adekvatno  sa rezultatima, a ako se ovo ne riješi do utakmice, mi ćemo naći novac, oporezovati se  i dati svoja sredstva", kazao je Kovačević u razgovoru za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi