Kovačević: Sve su to dezinformacije

Ipak, sačekat ćemo skupštinu FSRS

Kovačević: Sve su to dezinformacije

Adnan Beganović

Iako su se danas pojavile informacije da će predstavnici Fudbalskog saveza RS prihvatiti statut koji nalaže FIFA i UEFA, te da će zato dobiti mjesto predsjednika Fudbalskog saveza BiH, od toga bar zasad nema ništa.

SportSport.ba kontaktirao je predsjednika Fudbalskog saveza RS, Mileta Kovačevića, koji se spominjao kao prvi predsjednik Fudbalskog saveza BiH. Kovačević je za naš portal demantirao navode koji su se jutros pojavili u bh. medijima.

"I ja sam jutros saznao da ću biti predsjednik Fudbalskog saveza BiH. Ne znam šta da kažem. Mislim da takve priče samo štete bosanskohercegovačkom fudbalu. Mi moramo prije svega riješiti pitanje statuta, pa tek onda možemo raspravljati o nečijim željama. Naš stav se zna. Kako skupština Fudbalskog saveza RS odluči, tako ćemo se i ponašati. Ponavljam, ovakve priče samo štete bh. fudbalu", rekao je Kovačević za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.