Kovačević jasan: Prepolovili smo dug, ali svakog prvog kad ustanete u minusu ste 320 hiljada maraka

Govorio na press konferenciji

Kovačević jasan: Prepolovili smo dug, ali svakog prvog kad ustanete u minusu ste 320 hiljada maraka

Esmer Oštraković

Danas je u klupskim prostorijama Željezničara održaan press konferencija na kojoj su se medijima obratili predsjednik kluba Edis Kovačević i direktorica kluba Amira Uzunović.

Prvi se obratio predsjednik kluba, Kovačević.

"Očekujemo da će stanje na dan 31.12. biti 4.3 miliona. Kada smo krenuli akciju spašavanja našeg kluba, uspjet ćemo dug sa krajem godine da prepolovimo. Plaćali smo sve naše redovne obaveze, plate, doprinose. Tih troškova mjesečno imate u obimu od cirka 320 hiljada maraka. Svakog prvog kad ustanete u minusu ste 320 hiljada maraka. Pored toga što su ta sredstva obezbijeđena uspjeli smo dug prepoloviti. To je veliki iskorak. Džaba vama titule i sve kada dođete nakon godinu dana u situaciju da vam je blokiran račun. Ne želimo da se dovedemo u tu situaciju. Sve ovo ide dosta dobro.

U narednoj godini ćemo napraviti dodatne iskorake i staviti dug kluba u takve okvire da klub može investirati u prvi tim. Mi nismo u vrhu kada je riječ o investiranju u prvi tim. Samo u ovoj godini ćemo skinut nekih 2.5 milona duga. Obzirom da smo naslijedili takvu situaciju kakvu smo naslijedili, sada je prioritet da se ta prošlost sanira. Blizu smo postizanja cilja, navijači su toga svjesni i imaju strpljenje. Prvi tim je igroa Evropu, ostvario lijepe uspjehe, učinio nas ponosnim. Tema treba da bude naš razvoj, a ne da li ćemo dobiti licencu", rekao je Kovačević.

Nakon toga riječ je dobila direktorica kluba.

"Krenut ćemo sa južnom tribinom. Planiramo, ukoliko sve bude u redu, danas ili sutra predati zahtjev za dozvolu gradnje južne tribine. Moram spomenuti da je sva potrebna dokumentacija i procesi ređeni u sinergiji sa svim potrebnim strukturama. Očekujemo da će najkasnije u novembru tekuće godine krenuti sa značajnijim koracima kada je riječ o gradnji južne tribine.

Naredni korak je "Plavi štit", a radi se o marketing programu. Imamo ogroman potencijal za generisanje novih prihoda, a fokus će biti na manjim kompanijama, odnosno manjim obrtima. Oni će uz simbolične uplate od minimalno 100 KM na bazi minimalno saradnje na godinu dana biti rađeni ugovori.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče drugog infrastrukturnog projekta, to jest istočne tribine, klub je trenutno u fazi pronalaska modela poslovnih jedinica. Plan je da do kraja godine bude predata dokumentacija za dozvolu. U našim prethodnim obraćanjima, spomenuli smo i novi koncept fan shopa.

U narednih mjesec ili dva ćemo otvoriti novi koncept fan shopa i realizovati će se selidba u prostor na sjevernu tribinu. Plan je također da fan shop bude u uskoj relaciji sa biletarnicom.
Sa novim projektom biletarnice napokon ćemo ukloniti nedostatke i uvesti opciju online prodaje karata. U planu imamo i da taj prostor ne služi samo svrsi prodaje ulaznica koje se tiču kluba. Danas je na rođendan pušten i dizajn nove web stranice", rekla je Uzunović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Imas duga 10 miliona papcino. Sto duga poreza,prema igracima plate,struji,vodi i ostalim gluposti. Imas 250 sporova koji vas cekaju na sudu. Brko vas je opljacko a Ivica organizovani kriminalac koji vam je stimao titule.
6 3
Ende
Nisi ti nista prepolovio, nego su se svi nivoi vlasti udruzili da otplacuju dug zeljeznicara ... režimski klub koji i pored svega toga ne moze "kraj sa krajem" sastaviti
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi