Kovačić: Svi se nadamo da će Halilović izabrati Hrvatsku

Kovačić: Svi se nadamo da će Halilović izabrati Hrvatsku

Adnan Beganović

U posljednje vrijeme u hrvatskim medijima se sve više piše o mladom fudbaleru Dinama Alenu Haliloviću, odnosno o tome za koji će nacionalni tim ovaj mladi fudbaler u budućnosti igrati.

Alen Halilović jedna je od najvećih mladih zvijezda evropskog fudbala, a za njegovim uslugama zainteresovani su brojni klubovi. Mladi fudbaler bh. korijena igra za omladinske selekcije Hrvatske, no kako sam kaže još uvijek nije odlučio čiji će dres nositi u seniorskoj konkurenciji.

Pored Halilovića u Dinamu igra još jedan mladi fudbaler bosanskohercegovačkih korijena, Mateo Kovačić, no on je bez mnogo dvojbi izabrao hrvatski dres, a nada se da će isto uraditi i Halilović.

"Ne, ja ne bih igrao za Bosnu i Hercegovinu. Moji su rođeni u BiH, praktički svi su iz BiH, ali ja sam odabrao Hrvatsku. Kod mene nikad nije bilo dvojbe", za Sportske novosti je izjavio Kovačić.

"Alen o tome ne voli mnogo pričati. Svi se nadamo i očekujemo da će izabrati Hrvatsku. Pa u mlađim selekcijama igra za Hrvatsku. Hrvatska mu je dala sve, ali na njemu je da izabere", dodao je Kovačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.