Kozak: Nismo bili bolji, pobjede su ono što se broji

Vjeruje da njegov tim ima perspektivu

Kozak: Nismo bili bolji, pobjede su ono što se broji

Iako su u sinoćnjem meču od naše reprezentacije doživjeli poraz koji ih je izbacio iz utrke za plasman na Svjetsko prvenstvo, Slovaci smatraju da su na na pravom putu da stvore jak kolektiv koji će u narednom ciklusu dati pravi rezultat.

„Način na koji smo igrali u dvije utakmice protiv BiH je put kojim mora ići slovački fudbal i to je jedini pravi pristup. Ipak, mislim da je letvica ovga puta postavljena previsoko. S druge strane nakon ove dvije utakmice došao sam do zaključka da smo stvorili sredinu i tim u kojem su igrači koji su u stanju u narednom poredio pomjeriti tu letvicu“, sumirao je selektor Slovačke Jan Kozak učinak njegovih fudbalera u dvomeču sa Zmajevima. 

„Moram priznati da su Bosanci bolje otvorili utakmicu, da su imali bolje šanse, ali da smo mi bili ti koji su prvi postigli gol, a početkom drugog smo propustili sjajnu šansu za vodstvo od 2:0. Ne mogu reći da je utakmica bila dobra po nas i da smo bili bolji, jer je rezultat na kraju bio 2:1 za protivnika, a pobjede su ono što se broji u fudbalu“, istakao je stručnjak na klupi Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.