Kozara pala u Mrkonjić Gradu

Velika pobjeda Slobode

Kozara pala u Mrkonjić Gradu

Edmir Škorić

U nedjelju su odigrana posljednja dva susreta 18. kola Prve lige RS, a u derbiju kola je Kozara poražena u Mrkonjić Gradu.

Kozara je imala priliku da jednim osvojenim bodom ponovo zauzme lidersku poziciju, no nogometaši iz Gradiške nisu se proveli u Mrkonjić Gradu. Sloboda je stigla do važne pobjede i sada se na vrhu bodovno izjednačila sa Slogom iz Doboja, i Mladosti iz Velike Obarske i Kozarom. 

 

Sloboda je povela u 25. minuti, kada je Radoja iskoristio najstrožu kaznu i pogodio za 1:0. Samo desetak minuta kasnije, Travar je povisio na 2:0, da bi deset minuta prije kraja utakmice Dimitrijević potavio konačan rezultat.

 

Mladost iz Velike Obraske je također stigla do vrijedna tri boda. Pred svojim je navijačima s 2:1 savladala Mladost iz Gacka. Ćeranić je u šestoj minuti nastavka doveo goste u vodstvo, ali devet minuta kasnije Vasić iz penala pogađa za 1:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

Pobjedonosni gol za domaće postigao je Mazić u 70. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.