Kozara slavila u Šamcu, Sloga u Prnjavoru

Prva liga RS, 16. kolo

Kozara slavila u Šamcu, Sloga u Prnjavoru

Edmir Škorić

Iako je reprezentativna pauza, u nižim rangovima odigrava se redovno kolo ovog vikenda. U 16. kolu Prve lige RS odigrano je pet susreta.

Lider ostaje Kozara iz Gradiške, koja je u Šmcu s 2:1 savladala Borac. Domćin je poveo preko Spasojevića iz penala na otvaranju drugog dijela, a na isti način je poravnao Kojić u 78. minuti.

 

Pobjedu Kozari donosi Makitan pogotkom u 90. minuti. Lagano gostovanje imala je Sloga iz Doboja, druga momčad lige, te također slavila sa 2:1, ali protiv fenjeraša Ljubića.

 

Za razliku od utakmice u Šamcu, ovdje je gost prvi poveo. Kujundžić je u 61. bio siguran s 11 metara za 0:1. Šest minuta kasnije Segić je izjednačio, a u 78. Kujundžić postiže još jedan pogodak za slavlje Dobojlija.

 

Drina je u Zvorniku s 2:1 bila bolja od Mladosti iz Gacka. Vasiljević je golom iznenadio domaće u 27. minuti, a onda u samo deset minut dolaze Zvorničani do preokreta. Pogađali su Ilić u 30. te gostujući igrač (autogol) Denda u 35.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

Druga Drina, višegradska, golom Mirkovića došla je do domaćeg trijumfa protiv Modriča Maxime. Podrinje je u komšijskom derbiju s 2:1 savladalo Rudar iz Ugljevika. Strijelci za domaće bili su Arnautović i Jusufović, a za goste Lazić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.