Kozarić: Željezničar je postao društvo jednog lica

Bivši predsjednik Željezničara razočaran

Kozarić: Željezničar je postao društvo jednog lica

Adnan Beganović

Šest utakmica od čega pet u Sarajevu i samo sedam osvojenih bodova učinak je najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba Željezničara u ovoj sezoni.

Tri uzastopna poraza od Slobode u Tuzli, te Viteza i Zrinjskog u Sarajevu uzburkali su duhove na Grbavici. Situacija je alarmantna, a navijači Željezničara koji su u proteklim mjesecima odvajajući od svojih skromnih primanja učestvovali u projektu evropske Grbavice sve su nezadovoljniji.

Međutim, nisu samo oni koji su nezadovoljni, odnosno sve je više i nekadašnjih istaknutih čelnika kluba koji su nezadovoljni stanjem u klubu i polako dižu svoj glas protiv "diktature" na Grbavici.

Jedan od njih je i Kemal Kozarić, čovjek koji je nakon agresije na našu zemlju zajedno sa svojim saradnicima preuzeo Željezničar i nakon u tom periodu nekoliko sramotnih rezultata, vratio ponos navijačima ekipe s Grbavice. Kozarić, koji je za Željezničar bio vezan sve do prije dvije godine glavnog krivca za novonastalu situaciju u Željezničaru vidi predsjednika Nadzornog odbora Senada Misimovića.

"Sramota, to je riječ kojom se može opisati trenutno stanje u klubu. Međutim, treba naglasiti da je sinoćnji poraz i sramotno mjesto na tabeli kulminacija svih dešavanja u klubu", u jednom dahu za SportSport.ba govori nekadašnji predsjednik Željezničara.

Za Kozarića dileme nema, najodgovorniji za katastrofu na Grbavici je predsjednik Nadzornog odbora Senad Misimović.

"Sve je krenulo još od Skupštine na kojoj je klub preuzet od strane Misimovića. Oko sebe je okupio poslušnike, iz Želje su otjerani svi koji misle svojom glavom i na kraju krajeva, normalno je što nam se sve ovo dešava. Klub trenutno vode sportski diletanti. Poklopili su sve, od novinara pa dalje. Moralo je doći do ovoga, bolje je prije nego kasnije. Ne treba biti nepošten i ne priznati da su neke stvari i dobro odrađene, međutim istini se treba pogledati u oči. Postali smo društvo jednog lica, a Željezničar to nikad nije bio", ističe Kozarić čija se na Grbavici i oko Grbavice i danas "pika".

Nekadašnji predsjednik Željezničara za rezultatski krah ne krivi šefa stručnog štaba, niti igrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zašto stalno odgovornost prebacivati na trenere. Nama u godinu dana nisu valjali Odović, Čapljić i Mulalić. Onaj ko je doveo Kostića i igrače najodgovorniji je za novonastalu situaciju. Najlakše je trenera promijeniti i ponašati se kao da se ništa ne dešava. Pravih Željovaca je sve manje oko kluba, ja ne dolazim na utakmice već određeni period i mislim da vam je jasno kakva je situacija kada vam to kažem", razočaran je Kozarić, koji smatra da se situacija mora promijeniti.

"Nešto se mora promijeniti? Kako i na koji način? Uvijek postoji način. Može se sazvati vanredna Skupština samo treba vidjeti kako stvari stoje u novom Statutu po tom pitanju", zaključio je nekadašnji predsjednik Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti