Kozlić: Rješavamo sve unutar kluba, Lazarević: Želio sam da vidim reakcije

FK Sloboda: Šta je značila izjava trenera Lazarevića?

Kozlić: Rješavamo sve unutar kluba, Lazarević: Želio sam da vidim reakcije

E. Škorić

Alarmantnu je situaciju u FK Sloboda nagovijestio je šef stručnog štaba Tuzlaka Mile Lazarević sinoć u izjavu za SportSport.ba nakon utakmice sa Zvijezdom 09.

Pobjeda Slobode nad Zvijezdom pomalo je pala u drugi plan. Lazarević je odlučio da za naš portal otvoreno prizna da postoje ogromni problemi financijske prirode i da oni ometaju rad kluba.

"Pored problema koje imamo u samoj ekipi, imamo ogromne probleme u samom radu i uslovima u kojima radimo. Igračima nemam dati nikakvu primjedbu. Idemo po terenima, ne znamo gdje i kad treniramo, da ne pričam o teškoj financijskoj situaciji. Igrači nisu primili plate, pod upitnikom je i naše ostajanje u klubu", poručio je Lazarević sinoć u razgovoru za SportSport.ba.

Kontaktirali smo i danas Lazarevića kako bi nam malo detaljnije pojasnio zbog čega je izašao u medije s onakvim tvrdnjama?

"To je nešto što traje. Nikog ne okrivljujem, ali želio sam da vidim reakcije. Nije to stvar pojedinca već Slobode kao kluba i Tuzle kao grada. Neko bi trebao da se pobrine za stanje u Slobodi. S ovim problemom ne možemo da se nosimo. Grad bi trebao nešto da poduzme da se ne dešavaju ovakve stvari na stogodišnjicu Slobode. Uvijek se nađe rješenje ako se želi. Ako to stoji i tinja, onda nije dobro. Moja reakcija je zbog toga, da ne stoji, već da se malo probude svi oni koji mogu da pomognu da se spriječi katastrofa".

Šta može da se desi u najgorem slučaju?

"Znate kakva su danas pravila - igrač ima pravo da, ako mu se do određenog roka ne isplate dugovanja, postane slobodan igrač i napusti klub. Zamislite šta bi se desilo kada bi svi ti igrači samo odjednom napustili klub... No, niko ne želi takvo što da se desi, želimo samo da se riješe problemi i da FK Sloboda možemo normalno da funkcioniše".

Predsjednik Slobode Sead Kozlić nije sretan zbog toga što je Lazarević dao onakvu izjavu.

"Žao mi je što je trener imao istup preko medija. Mi imamo određenih problema, ali to rješavamo unutar kluba. Nadamo se da ćemo u toku iduće sedmice značajno popraviti stanje. Posebno ćemo se pobrinuti da spremni dočekamo gradski derbi sa Tuzla City".

Kontaktirali smo potom i petoricu igrača Slobode, neke sa dužim stažom i koji su "žrtve" problema financijske prirode, a i one koji su tek od ovog ljeta na Tušnju i niko nije želio da izađe u javnost i da otvoreno govori o teškoj situaciji.

Kako saznaje SportSport.ba, 'starosjediocima' u klubu, igračima koji su tu godinu i više dana, nisu isplaćene četiri plate, kao ni bonusi, mada smo saznali da su isplaćene premije za bod na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oni "noviji" igrači Slobode nemaju trenutno problem kao njihove 'starije' kolege, no priboavaju se da bi se i sami mogli naći u situaciji da im se duguje po nekoliko mjeseci. Neki igrači potražuju i po 15.000 KM, ali i dalje treniraju i daju maksimum na mečevima.

Sloboda rezultatski nije loša i da Lazarević sinoć nije stao pred kameru i rekao da će otići ako se stvari ne poboljšaju, vjerovatno bi svima izgledalo da je na Tušnju sve med i mlijeko. A daleko je od toga....

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amcho1985
Treneru automatski otkaz za ovakav istup u medije, a uprava, nabavite pare kako znate i umijete, trazi kredit od MMF-a :) samo isplatite igrace, momci se bore ko lavovi. Mada je i iz pocetka bilo jasno da Sloboda ne moze isplatiti sve te silne igrace koje su doveli. A gospotine Lazarevicu, iako svi znamo da ste obicna marioneta, izvolite se vratiti u septicku jamu odakle ste dosli.
5 22
RollingBlunt
Ja sam Zeljovac , i Sloboda se nece nikad ugasiti,pazite sta pricam ... Mozda ispadne u drugu ligu i ne mislim pod tim nista lose , bilo je dana kad sam zelio da Zeljo ispadne u drugu ligu samo da bi lopovi pobjegli i ljudi koji vole klub preuzeli i vratili ga u premijer ligu i na mjesto gdje treba da bude ... Nazalost realnopst nasih klubova je da u svakom klubu su trenutno ili su bili lopovi , Dino /sarajevo , Osim/Zeljo, Azmir/Sloboda, Bevanda/Siroki, Jelic/Modrica davna , nek mi oproste iz Celika ne znam proslu upravu , pa Borac itd itd ... Ali samo istinska raja i zelja njihova mogu govna otjerati iz klubova .. Hoce li biti problema,hoce ali znas da se boris za bolje sutra svog kluva .. jbg .. jebeno je stvarno biti navijac bilo kojeg kluba u BiH .. boli njih qurac,sjede u stolicama i prave planove da sto vise stave u djep.. a da su pametni i da prave buducnost kluba na kojem sjede, pa bi im se kroz par godina sve te pare vratile cak i vise ...
1 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi