Kožulj: Sarajevo je najveći konkurent, želimo trijumf

Veznjak Širokog Brijega uoči duela sa Sarajevom

Kožulj: Sarajevo je najveći konkurent, želimo trijumf

Nogometni klub Široki Brijeg u nedjelju će na svom terenu u okviru devetog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti FK Sarajevo. 

Ekipa sa Pecare nada se nastavku pozitivne serije i u derbiju kola. Veznjak Širokobriježana, Zvonimir Kožulj ističe kako je Sarajevo najozbiljniji konkurent Sarajeva i nada se trijumfu protiv velikog rivala. 

"Mi očekujemo da ćemo na svom terenu nastaviti pozitivan niz i želimo obradovati svoje navijače. Sarajevo je naš najveći konkurent u ovoj sezoni i želimo pobjedom još više pobjeći ekipi iz Sarajeva," kaže Kožulj. 

Ekipa iz Titove 38/b danas je ostala bez šefa stručnog štaba, a Zvonimir Kožulj, koji jako dobro poznaje Uščuplića i sa njim je radio i u juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ističe kako to neće biti veliki hendikep za Sarajevo na Pecari. 

"Poznajem Uščuplića iz reprezentacije i mislim da je jako dobar trener. Na mene je ostavio jako dobar utisak. Dovoljno je pogledati rezultate na klupi Sarajeva, gdje on u domaćim takmičenjima nije doživio niti jedan poraz. Mislim ipak da to nije veliki hendikep za Sarajevo, jer igrači su ti koji na terenu kroje igru," kaže Kožulj. 

Veznjak tima sa Pecare postigao je u ovoj sezoni tri gola, ali ističe da je zadovoljan svojom igrom, te da su golovi samo nagrada za dobre igre. 

"Naravno da se nadam da će se moj golgeterski učinak nastaviti, ali ja sam zadovoljan svojom igrom u ovoj sezoni bez obzira na postignute golove," kaže Kožulj. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj Kožulj je pozvao navijače oba tima na fer i sportsko navijanje u derbiju devetog kola. 

"Pozivam i jedne i druge navijače na fer i sportsko navijanje, a prije svega navijače Širokog Brijega. Fudbal treba da je u fokusu i dešavanja na terenu," riječi su Kožulja. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.