Krađa u Kölnu: Njemačka u polufinalu, Hrvatska ispala

Poraz Kauboja

Krađa u Kölnu: Njemačka u polufinalu, Hrvatska ispala

E. Škorić

U Kölnu je odigran derbi grupe E Svjetskog prvenstva u rukometu između Njemačke i Hrvatske, koja je porazom ostala bez šansi za polufinale. Nijemci su pred svojim navijačima slavili sa 22:21.

Nakon neočekivanog poraza od Brazila jučer, Hrvati su danas poraženi od domaće selekcije u jednoj tvrdoj utakmici s malo pogodaka i sa puno pogrešaka na obje strane.

Počelo je 2:0 serijom Hrvatske na startu, onda je Njemačka prvi put povela 4:3, pa se Hrvatska vratila u vodstvo, da bi nakon pola sata igre rezultat glasio 11:11.

Hrvatska je loše otvorila drugo poluvrijeme, postigla je tek jedan pogodak u sedam uvodnih minuta, no niti Njemačka nije bila ništa bolja.

Njemačka je na 15 minuta prije kraja povela sa 18:15 i tako je prvi put došla na plus tri, no onda je uslijedila kriza u napadu domaće selekcije, pa je Hrvatska 3:0 serijom u 52. minuti stigla do poravnanja (18:18).

Uslijedila je napeta završnica, a izabranici Line Červara imali su dodatnu sigurnost u vidu sjajnog Šege, koji je odbranio neke ključne šuteve Njemačke, koja desetak minuta nije mogla da zatrese mrežu Kauboja.

Ključan trenutak za buđenje Hrvatske bio je i ulazak Štrleka na poluvremenu, pa je sjajno krilo postiglo četiri od pet uvodnih golova svoje reprezentacije u drugom dijelu.

Pet minuta prije kraja Nijemci su imali pasivan napad, ali je iz posljednjeg dodavanja Wiede postigao golčinu i izjednačio na 19:19. Na drugoj strani Šipić postiže bitan pogodak, no Nijemci ne odustaju, brzo uzvraćaju i tri minute prije kraja je na semaforu bilo 20:20. Nakon što je Wolf zaustavio udarac Duvnjaka, Nijemci iz kontre preko Pekelera dolaze ponovo do vodstva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Onda se dešava da sudije nepotrebno sviraju faul u napadu Karačiću, a onda Gensheimer ovjerava pobjedu Nijemaca.

Wiede je predvodio Njemačku večeras sa šest pogodaka, Genscheimer je postigao četiri, dok su kod Hrvatske najbolji bili Štrlek i Karačić sa po četiri gola. Šipić je dao tri gola uz sjajno drugo poluvrijeme, a na nivou su bili golmani Šego i Wolf.

Top Komentari

nickizedostizeko
Ja ne razumijem ljude koji se raduju porazu Hrvatske, jebo li vam nacionalizam mater ... debili jedni
0 56
Breka
Zašto krađa?????
34 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi