Krah tima koji je stvorio legende italijanskog fudbala

Vicenza proglasila bankrot

Krah tima koji je stvorio legende italijanskog fudbala

Midhat Šljivak
Teme:

Italijanski klubovi godinama unazad su suočeni sa velikim financijskim problemima.

Sve je počelo od Parme. Legendarni klub je nekoliko puta doživio veliki krah, ali su nekako uspijevali da se vrate, a prethodnih godina je popriličan broj klubova morao da proglasi bankrot i da krene ispočetka.

Ista sudbina je zadesila i ekipu Vicenze. Osvajač Kupa Italije iz 1997. godine je proglasio bankrot i od naredne sezone će se u ovom gradu osnovati novi klub, koji će početi takmičenje od najnižeg ranga italijanskog fudbala.

Fudbaleri ovog tima nedavno su počeli štrajk. Od septembra nisu dobili plate, a sud je jučer i formalno proglasio da je klub u stečaju. Njima je dozvoljeno da završe sezonu u Seriji C, ali će od naredne sezone morati da krenu iz najnižeg ranga takmičenja.

Vicenza je klub koji je stvorio brojna poznata imena. Karijere u ovom timu počeli su legende italijanskog fudbala Roberto Baggio i Paolo Rossi, dok su tokom karijere dres ovog kluba nosili i Luca Toni, Massimo Ambrossini,Christian Maggio...

Najveći uspjeh ovog tima je osvajanje Kupa Italije 1997. godine kada su u finalu bili bolji od Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi