Marouane Chamakh našao novi klub

Odabrao Seriju B

Marouane Chamakh našao novi klub

Midhat Šljivak

Nekadašnji napadač Arsenala Marouane Chamakh našao je novi klub.

Kako tvrdi poznati italijanski novinar Gianluca di Marzio, 33-godišnji napadač će u narednim danima postati član Vicenze, ekipe koja se takmiči u italijanskoj Seriji B.

Marokanski napadač je bez kluba od decembra. Posljednji klub u kojem je igrao je Cardiff za kojeg je potpisao u oktobru, no otišao je samo dva mjeseca u klubu, gdje je nastupio u dva meča.

Dobio je potom otkaz, a danas je bio na tribinama u meču Vicenze protiv Ascolija (1:1), čime je potvrđeno da će uskoro potpisati za novi tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On će pokušati pomoći Vicenzi u borbi za opstanak. Oni su trenutno 17. u Seriji B samo tri boda iznad opasne zone i bez pobjede su u pet utakmica.

Chamakh je karijeru počeo u francuskom Bordeauxu. U ovom timu je igrao sjajno do 2010. godine kada je prešao u Arsenal. Ipak, među Topnicima se nikad nije dokazao, a potom je igrao još za West Ham United i Crystal Palace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi