Kraj Beninove bajke, Senegal ide u polufinale

Afrički kup nacija, 1/4 finala

Kraj Beninove bajke, Senegal ide u polufinale

Danas je u Kairu odigran meč četvrtfinala Afričkog kupa nacija između selekcija Senegala i Benina. Senegal je na kraju slavio pobjedu sa minimalnih 1:0.

Benin do ove godine nikada nije uspio slaviti pobjedu na Afričkom kupu nacija, a u Egiptu je stigao do četvrtfinala i to nakon što je u prethodnoj fazi eliminisao favorizovani Maroko. Ipak, Senegal je danas bio prejak rival.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Senegal je kontrolisao igru, dok je Benin prijetio preko Potea i Mouniea.

Najbolje šanse Senegal je imao u samom finišu prvog poluvremena, ali se na odmor ipak otišlo rezultatom 0:0.

Prvi put se mreža zatresla u 54. minuti, ali je tada Maneov gol glavom poništen zbog ofsajda.

Senegalci su potom imali i dosta sreće jer lopta nije završila u njihovom golu nakon nespretne reakcije golmana Gomisa.

Reprezentacija Senegala ipak u 70. minuti stiže do gola. Kombinovali su kratko Mane i Idrissa Gueye, a fudbaler Evertona je odlično utrčao u kazneni prostor i pogodio za 1:0.

Samo koji trenutak kasnije je Mane ponovo zatresao mrežu gola Benina, ali je i ovaj put njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

Mane je i u 77. minuti mogao do gola, šutirao je nakon što je natrčao na odbijenu loptu, ali je na gol liniji intervenisao jedan reprezentativac Benina.

U 83. minuti je Benin ostao sa desetoricom jer je Olivier Verdon dobio crveni karton nakon što je napravio faul kao posljednji igrač odbrane.

Do kraja je ostalo 1:0 za Senegal koji je pobjedom došao do plasmana u polufinale Afričkog kupa nacija.

Senegal će u polufinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Madagaskara i Tunisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi