Mane ne želi šutati penale do kraja Afričkog kupa nacija

Neka se drugi okušaju sa bijele tačke

Mane ne želi šutati penale do kraja Afričkog kupa nacija

Reprezentacija Senegala je sinoć sa minimalnih 1:0 savladala Ugandu u osmini finala Afričkog kupa nacija i i zborila plasman u narednu fazu.

Pobjedonosni gol bio je djelo najboljeg igrača Senegala, Manea, u 15. minuti susreta.

Imao je Sadio Mane priliku u 61. minuti osigrati mirniju završnicu svojoj selekciji, ali nije iskoristio penal.

Bio je to drugi penal kojeg je ofanzivac Liverpoola promašio na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija, nakon što je isto učinio i u pobjedi nad Kenijom u grupi.

Mane je trenutno na tri postignuta gola na Afričkom kupu nacija, iako sigurno ne igra svoj najbolji fudbal, a penali ga posebno muče.

Tako je Mane odlučio da ih do kraja turnira više neće izvoditi.

"Morate razmišljati o ekipi... Ekipa mi je dala priliku tri puta, a ja sam promašio dva. Neću odustati, ali želim dati priliku drugima tokom Afričkog kupa nacija. A onda, kada se vratim klub, radiću na tome da se vratim na pravi način kada su penali u pitanju", poručio je Mane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi