Kraj evropskog puta za Misketa i Džeku

Kup UEFA

Kraj evropskog puta za Misketa i Džeku

A. Beganović

U nama najzanimljivijoj utakmici večerašnjeg programa Cupa UEFA, Wolfsburg naših Misimovića i Džeke poražen je na svom terenu od PSG.
Nesretni poraz u Parizu (2:0) ostavio je trag na fudbalere Wolfsburga koji su večeras pokušali sustići rezultatski zaostatak ali ipak nisu uspjeli.

Naši reprezentativci odigrali su svih 90 minuta bez nekog značajnijeg učinka. Ovim porazom završena je evropska priča fudbalera Wolfsburga.

Fudbaleri njemačkog kluba ušli su bolje u utakmicu, te su propustili nekoliko kolosalnih prilika. U jeku ofanzive domaće ekipe, PSG iz kontranapada dolazi do jedanaesterca kojeg Luyindula rutinski pretvara u pogodak. Ovim golom Parižani su praktički rješili sve dvojbe oko prolaska u četvrtfinale, pa su u nastavak utakmice ušli znatno mirnije.

Na 2:0 povisio je nekadašnji francuski reprezentativac, Rothen, u 60 minuti susreta. Malu nadu ekipi naših reprezentativaca daje Hasebe, koji u 63. minuti susreta pogađa za 1:2. Sve dvojbe oko današnjeg pobjednika rješio je u ovoj utakmici fenomenalni Luyindula svojim drugim pogotkom u 73. minuti susreta.

Prolaz u narednu rundu takmičenja pored Parisa obezbjedio je i Hamburger, koji je nakon gostujućeg trijumfa u Holandiji i večeras bio bolji od Nijmegena. Jedini strijelac na utakmici bio je hrvatski reprezentativac, Ivica Olić u 9. minuti susreta.

Hamburger – Nijmegen 1:0 (Olić 9')
Wolfsburg – PSG 1:3 (Hasebe 63' / Luyindula 38', 73, Rothen 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.