Kraj jedne generacije: Odlaze Antić, Gečevski i Ilievski

Smjena generacija u Makedoniji

Kraj jedne generacije: Odlaze Antić, Gečevski i Ilievski

Kapiten reprezentacije Makedonije i novi član Atlanta Hawksa, Pero Antić završio je reprezentativnu karijeru. 

Potvrdio je to Antić nakon ispadanja njegove reprezentacije u prvom krugu Eurobasketa u Sloveniji. 

"Odigrao sam loš turnir. Poraz od Crne Gore uticao je na nas. Da smo slavili u tom meču dosta toga bi bilo drugačije. Pokušali smo se boriti kasnije, ali bilo je teško, igrali smo protiv dobrih protivnika. Nakon četvrtog mjesta u Litvi, svi su znali kakav smo tim i svi su nas željeli pobijediti," rekao je Antić i dodao: 

"Za mene je ovo kraj. Ne mogu govoriti za saigrače, ali ja sam odigrao posljednju utakmicu za reprezentaciju. Ovaj tim će ostati zapamćen po zajedništvu. To je bio tim najboljih prijatelja koji su igrali zajedno. Dugo smo igrali za Makedoniju. Od B divizije do četvrtog mjesta u Evropi. To nije mala stvar za nas," rekao je Antić. 

Antićevim stopama sigurno će krenuti još dva veterana u selekciji Makedonije, Vlado Ilievski i Todor Gečevski. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.