Kraj jedne velike romanse: Iker napušta Real Madrid

Casillas odlazi

Kraj jedne velike romanse: Iker napušta Real Madrid

Edmir Škorić

Ugledni evropski mediji objavili su kako Iker Casillas više neće braniti za Real Madrid.

Casillas je legenda Reala, ali čini se da je odlučan da ode iz Madrida. 

Španska televizijska stanica TVE navodi da je Iker dogovorio raskid saradnje s Realom iako ima još dvije godine ugovora.

Španski čuvar mreže ne želi da grije klupu, a jasno je da bi bio u takvoj poziciji naredne sezone jer je izvjesno da će Real potpisati Davida de Geu iz Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Casillas je i proteklih sezona branio malo, pogotovo dok je u Realu bio Jose Mourinho. Navijači su ga prošle sezone u više navrata izviždali iako je istinska legenda trofejnog kluba.

Tridesetčetverogodišnji golman je od 1998. godine u Realu, gdje je i ponikao. Na golu Reala branio je preko 500 puta, a ima i 161 nastup za reprezentaciju Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.