Kraj još jedne evropske lige i neočekivani prvak

Connah's do titule

Kraj još jedne evropske lige i neočekivani prvak

E. Škorić

Nogometni savez Walesa (FAW) potvrdio je prekid svojih domaćih liga zbog pandemije koronavirusa.

Connah's Quay proglašen je prvakom Walesa jer je do prekida sezone bio lider sa 56 bodova i on će predstavljati ovu državu u pretkolima Lige prvaka. TNS, koji je imao četiri boda manje, igrat će Evropsku ligu, baš kao i Bala Town koji je imao 49 bodova.

TNS je inače bio osam godina zaredom prvak Walesa, no sada je serija prekinuta i čini se prvenstveno zahvaljujući pandemiji koronavirusa.

Pitanja o promociji i ispadanju tek trebaju biti riješena, a Nogometni savez Walesa kaže da će o tome odlučiti "u dogledno vrijeme".

Odluka o prekidu sezone uslijedila je nakon savjetovanja s klubovima, koji su svoje viđenje iznijeli tokom vikenda, pri čemu je Savez naveo sigurnost i ekonomska pitanja.

Top Komentari

EdwinPol
Svi normalno reaguju, samo kod nas histerija jer ce ljubimac sarajevskih portala, nk zeljescar izgubiti titulu od najveceg rivala.
1 2
SonPen1946
SARAJEVO ŠAMPION !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi