Kraj karijere čuvene Bibiane Steinhaus
Foto - EPA

Oprašta se od suđenja

Kraj karijere čuvene Bibiane Steinhaus

M. Šljivak

Čuvena njemačka sutkinja Bibiana Steinhaus večeras završava karijeru.

Ova 41-godišnjakinja koja je postala prva žena koja je sudila utakmice Bundeslige okončat će karijeru nakon što odsvira kraj meča njemačkog Superkupa između Bayerna i Borussije Dortmund.

Bibiana je na listu DFB-a stigla 2017. godine. Prva utakmica koji je vodila je duel Herthe i Werdera, a tokom karijere je imala nekoliko ispada.

Tako se jednom umalo fizički sukobila sa Pepom Guardiolom, zbog seksističkih komentara prema njoj Kerem Demirbay je suspendovan na pet utakmica, a 2010. godine ju je fudbaler Herthe Peter Niemeyer slučajno uhvatio za grudi.

Također, utakmice koje je ona vodila bile su zabranjene u islamskim zemljama, a Iran je 2019. godine utakmicu jednostavno skinuo sa programa kada je uočeno da je Steinhaus na centru.

Interesantno je svakako da je Bibiana policijski inspektor i da je u vezi sa nekadašnjim sudijom Howardom Webbom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi