Kraj Riberyjeve ere u Bayernu: "Utakmica iz 2012. me posebno boli..."

Odigrao ih je više od 400, ali jednu posebno pamti

Kraj Riberyjeve ere u Bayernu: "Utakmica iz 2012. me posebno boli..."

Francuski fudbaler Franck Ribery definitivno će na kraju sezone napustiti redove Bayerna.

O Riberyjevoj sudbini na Allianz Areni mnogo se špekulisalo posljednjih sedmica, ali sada je definitivno da nakon 12 godina saradnje ovaj iskusni fudbaler završava svoju eru u Minhenu.

Za bavarski klub je Ribery postigao 123 pogotka u više od 400 zvaničnih utakmica, a pritom je osvojio i mnoštvo trofeja, uključujući i onaj 'ušati' 2013. godine.

Odluka da ne produži ugovor s Bayernom za njega nije bila nimalo laka...

"Puno se toga dogodilo, nije ovo bila laka odluka, no to je život. Imam neke opcije, no suviše je rano da bismo govorili o tome što će se dogoditi sljedeće sezone. Nečega će biti sigurno", izjavio je Ribery, koji je izdvojio i najdražeg trenera s kojim je sarađivao u Bayernu.

"Bilo je puno dobrih trenera, ali jedna osoba mi je bila jako važna - Jupp Heynkcess."

Odigrao je preko 400 utakmica za Bayern, ali jednu ne pamti po dobrom.

"Najviše me boli finale 2012. godine protiv Chelseaja. Bili smo drugi u prvenstvu, izgubili u Kupu i finalu Lige prvaka. Posebno me boli jer smo tom utakmicom dominirali", istakao je francuski fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim Riberyja, nešto ranije je odlazak iz Bayerna najavio i 'veteran' Arjen Robben.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Ušati hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi