Kraj šampionskih ambicija za Manchester City!

Poraz Cityja od Palacea

Kraj šampionskih ambicija za Manchester City!

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja poraženi su u 31. kolu engleske Premier lige od Crystal Palacea s 2:1, te je na taj način aktuelni prvak ostao s minimalnim šansama za odbranu naslova.

Već u uvodnim minutama je bilo jasno kako će Građani teško stići do bodova kod Palacea.

Zaha je promašio nevjerovatnu šansu nakon samo minut igre, da bi zatim City preuzeo terensku inicijativu. Stvorili su nekoliko fantastičnih prilika, Aguero je pogodio i stativu, ali do gola nisu mogli.

Zato je Palace svoju priliku iskoristio. Igrala se 34. minuta kada domaći tim preko Glenna Murraya dolazi do vodstva od 1:0. Gosti iz Manchestera su tražili ofsajd, ali je gol ipak priznat.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon samo tri minute igre domaći tim udvostručio prednost. Jason Puncheon je prekrasno pogodio iz slobodnjaka za vodstvo od 2:0.

Pokušavao je tim Manuela Pellegrinija do kraja stići barem do boda. Međutim, sve što su uspjeli je gol Yaya Tourea za konačnih 2:1 u 78. minuti susreta, pa je Palace okončao šampionske nade Građana.

Edin Džeko je igrao do 66. minute susreta, ali na terenu nije pokazao apsolutno ništa.

Premiership, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crystal Palace - Manchester City 2:1 (Murray 34', Puncheon 48' /Toure 78')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.