Kraj za dva velika favorita
Nevjerica na licima igrača Kansasa

NCAA March Madness

Kraj za dva velika favorita

Teme:

Utakmicama drugog kruga nastavljen je March Madness. Već nakon drugog kola ostali smo bez tri tima, od kojih su dva prema prognozama trebala biti među osam.

Kansas, kome su mnogi predviđali plasman na Final Four eliminisan je, kao i prošlogodišnji polufinallista Villanova. New Mexico je također završio svoje takmičenje.

Prvi nositelj Midwesta Kansas Jayhawksi eliminisani su od Northern Iowe (67:69). Junak Iowe u prvom krugu, Ali Farokhmanesh ponovo je odveo svoj tim do pobjede. Pola minute do kraja ovaj mladić je stao na liniju slobodnih, pogodio oba, a zatim i tricu za pobjedu svog tima. Utakmicu je završio sa 16 poena, a Marcus Morris je toliko ubacio kod Kansasa.

Gradski rival Jayhawksa, Kansas State nije dozvolio iznenađenje protiv Brighama (84:72). Jacob Pullen je odigrao utakmicu karijere ubacivši 34 poena (sedam trica). Nakon tri utakmice uzastopno u kojima je postizao preko 30 poena, najbolji igrača Brighama, Jimmer Fredette je sinoć zaustavljen na 21 poenu.

Prvi nositelj Easta i prvi favoriti za osvajanje NCAA naslova, Kentucky još jednom je odigrao briljantnu utakmicu. Wildcatsi Johna Caliparija su s 30 poena razlike (90:60) izbacili Wake Forest. Darius Miller je odigrao najbolju utakmicu karijere ubacivši 20 poena, DeMarcus Cousins je dodao 19, John Wall 14, a Eric Bledsoe 13 poena.

Uz Kansas najveće razočarenje dosadašnjeg dijela turnira predstavlja ispadanje drugog nositelja Southa, Villanove. Zahvaljujući Scottieu Reynoldsu Villanova je u prvom krugu nakon produžetka izbjegla ispadanje, ali sinoć protiv desetog nositelja St. Marysa nije (75:68). Omar Samhan je bio nezaustavljiv u redovima St. Marysa sa 32 poena, njegovim rekordom karijere.

Jedanaesti nositelj Easta, Washington Huskiesi nastavili su s odličnim igrama u posljednje vrijeme. Huskiesi su izbacili trećeg nositelja, New Mexico Lobos sa 82:64. Ponovo je najbolji kod Huskiesa bio Quincy Pondexter sa 18 poena, a Isaiah Thomas je dodao 15 poena.

Tricom Ronalda Noreda 25 sekundi prije kraja prolaz dalje je osigurao peti nositelj Westa Baylor protiv Murray Statea (54:52). Bez problema je dalje prošao sedmi nositelj Midwesta, Tennessee, koji je bio bolji od Ohia sa 83:68. J.P. Prince je postigao 18, a Scotty Hopson 16 poena za pobjednika.

Treći nositelj Southa, Baylor je u drugom kolu protiv Old Dominiona imao nešto lakši zadatak nego u prvom krugu protiv Sam Houstona. Baylor je do pobjede (76:68) vodio LaceDarius Dunn sa 26 poena, a u ključnim trenucima stvari u svoje ruke preuzeo je mladi Josh Lomers, koji je odigrao najbolju utakmicu karijere ubacivši 14 poena, od čega 12 u drugom poluvremenu.

Rezultati:

MIDWEST:
Kansas – Northern Iowa 67:69
Tennesse – Ohio 83:68

WEST:
Kansas State – BYU 84:72
Butler – Murray State 54:52

EAST:
Kentucky – Wake Forest 90:60
New Mexico – Washington 64:82

SOUTH:
Villanova – St. Mary's 68:75
Baylor – Old Dominion 76:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.