Kraj za Lendrića u Lensu?

Nekadašnji napadač Želje i Zrinjskog

Kraj za Lendrića u Lensu?

M. Šljivak

Hrvatski napadač Ivan Lendrić (26) nalazi se na izlaznim vratima francuskog Lensa.

Iako je prošlog ljeta iz sarajevskog Željezničara stigao kao pojačanje koje bi timu trebao pomoći da se plasira u Ligue 1, Lendrić je odigrao jako lošu sezonu, a Lens je bio daleko od vrha.

Ovaj tim je na kraju sezonu završio na 14. mjestu. Lendrić se uklopio u sivilo ekipe i nastupio je samo u devet utakmica u sezoni, te je zabio dva pogotka.

Loša sezona na kraju će ga vjerovatno koštati. Francuski mediji tvrde kako će Lendrić ovog ljeta gotovo sigurno napustiti klub, a sa njim će i još jedno razočarenja, Srbin Filip Marković.

Na njih rukovodstvo kluba više ne računa. Biće im ponuđen raskid saradnje i Lens će se okrenuti drugim rješenjima u ofanzivnom redu za narednu sezonu.

Lendrić sa francuskim timom ima ugovor do 2020. godine, a u karijeri je pored Lensa i Željezničara igrao za još dosta klubova među kojima su Hajduk, Zrinjski, Waregem, Lokomotivu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi