Kraj za Partizan i Celtic

Crno-bijeli nisu uspjeli pobijediti

Kraj za Partizan i Celtic

Edmir Škorić

Partizan u dramatičnoj utakmici nije uspio doći do pobjede nad Ludogocem, pa su se crno-bijeli večeras oprostili od Evrope. Ispao je i škotski Celtic.

Beogradski Partizan nije uspio ostvariti pobjedu protiv Ludogoreca kojom bi prošao u play-off Lige prvaka. Bugari su nakon 20-ak minute igre vodili 2:0, ali se crno-bijeli uspijevaju vratiti već do poluvremena.

Marcelinho je tresao mrežu domaćih u 19. i 22. minuti, a Škuletić uzvraća pogocima u 30. i 35. minuti za 1:2, odnosno 2:2. Isključenje Trajkovića u 41. minuti je udaljilo Partizan od cilja. 

Iako su domaći svim silama pokušavali da zabiju treći gol i proslave prolaz dalje, to se nije dogodilo. Dalje ide bugarska ekipa zbog pravila o golu više u gostima (0:0, 2:2).

Poljski prvak, Legia, nije imao većih problema protiv slavnog škotskog kluba Celtica niti u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka. Poljaci su u prvom susretu slavili s 4:1, a u Glasgowu su bili bolji sa 2:0.

Žyro je u 36. minuti postigao gol za vodstvo gostiju iz Varšave i već tada je bilo jasno da se Celtic oprašta od Evrope. Sudbinu zeleno-bijelih zapečatio je Duda pogotkom za 2:0 u 61. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrati:
Celtic - Legia 0:2 (Žyro 36, Duda 61)
Partizan - Ludogorec 2:2 (Škuletić 30, 35/ Marcelinho 19, 22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti