Kraj za Vranješa, Mešanovićeva Slavia u playoffu

Revanši 3. pretkola Lige prvaka

Kraj za Vranješa, Mešanovićeva Slavia u playoffu

E. Čaušević

Fudbaleri BATE-a večeras su na domaćem terenu savladali Slaviju iz Praga, ali im to nije bilo dovoljno da se plasiraju dalje.

BATE je slavio sa 2:1 u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka, no u playoff ide Slavia koja je u prvoj utakmici slavila sa minimalnih 1:0. BATE je poveo već u petoj minuti meča sa 1:0 golom Signevicha. Ipak, u samom finišu prvog dijela gosti su izjednačili golom Škode.

Bjeloruski tim je u drugom dijelu uspio da povede sa 2:1 i svim silama je pokušao doći do još jednog gola koji ga je vodio dalje, ali nije uspio, te je Slavia mogla proslaviti veliki uspjeh. Bh. fudbaler Muris Mešanović odgledao je ovaj meč s klupe čekog tima.

U playoff Lige prvaka plasirao se i moskovski CSKA koji je s minimalnih 1:0 savladao AEK. Ipak, to je ruskom timu bilo dovoljno jer je u prvom meču u Grčkoj slavio sa 2:0. Jedini gol na meču postigao je Natcho u 74. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Cijelu utakmicu večeras u Moskvi odigrao je Ognjen Vranješ u ekipi AEK-a. Bh. reprezentativac je zaradio žuti karton u 20. minuti meča nakon naguravanja sa jednim igračem CSKA-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi