Kraj za Zvezdu i Joventut
Kraj za beogradski tim

Eurocup

Kraj za Zvezdu i Joventut

Teme:

Završen je grupni dio Eurocupa i poznati su svi učesnici četvrtfinala drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja. U posljednjem kolu smo dobili imena posljednjih šest učesnika.

U posljednje kolo su bezbrižni ušli samo Bilbao i Panellinios. Veliko iznenađenje predstavlja ispadanje Joventuta i Unicsa, koji su bili unaprijed proglašeni učesnicima četvrtfinala.

U grupi I desila su se dva velika iznenađenja. Aris je poražen na gostovanju u Le Mansu (79:75) od francuskog predstavnika, koji nije imao nikakvih šansi za prolaz dsalje, ali je grčki tim spašen porazom Joventuta od Albe (62:68). Njemački tim je upisao pobjedu u Badaloni i tako osvojio prvo mjesto u grupi. Španski tim, koji je imao sve u svojim rukama na kraju nije uspio.

Hapoel je slavio u Istanbulu kod Galatasarya sa 111:98 i osigurao plasman dalje, dok je turski tim jedini bez pobjede okončao takmičenje. U drugoj utakmici grupe J Valencia je pobjedom protiv Unics Kazana (91:81) osigurala prvo mjesto u grupi, a Rusima pokazala izlaz iz Evrope.

U grupi K stvari su bile jasne i prije posljednjeg kola. Panellinios je bio bolji od Bilbao Basketa (77:70), ali su prvo mjesto u grupi zauzeli Špani zbog bolje koš razlike. U drugoj utakmici je Benetton bio ubjedljiv protiv Bamberga (86:70), a Jasmin Hukić je upisao 4 poena i 5 skokova.

Od sljedeće sezone član NLB lige, češki Nymburk je poražen kući od Turk Telekoma (84:94), ali je Gran Canaria pobjedom nad Crvenom zvezdom (81:58) osigurala Česima prolaz među osam najboljih. Zvezda je nakon tri kola imala tri pobjede, a onda su nanizali tri poraza i ostali bez četvrtfinala. U porazu Zvezde Oliver Stevič je upisao 12 poena i 8 skokova, dok Kikanović za 2 i pol minute nije imao učinka.

Parovi četvrtfinala:

Alba Berlin – Hapoel Jerusalem
Pamesa Valencia – Aris
Bilbao Basket – Nymburk
Gran Canaria - Panellinios

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.