Krajina minimalno, Vlašić očitao lekciju Bratstvu

Druga liga FBiH Zapad

Krajina minimalno, Vlašić očitao lekciju Bratstvu

E. Škorić

Četiri domaćina slavili su u subotnjim utakmicama sedmog kola Druge lige FBiH - Zapad.

Vodeća Krajina je u Cazinu bila bolja od Iskre s minimalnih 1:0. Gostima iz Bugojna presudio je Čataković golom u 48. minuti.

Istim je rezultatom Omladinac 75 savladao Unu, a gol je zabio Čavkić u 30. s bijele tačke. Sloga je u Bosanskoj Otoci sa 2:0 pobijedila Vitez. Strijelci su bili Čaušević u 48. i Rekić u 65. minuti.

Rezervista Imširović je postigao hat-trick za Vlašić u uvjerljivoj (5:0) pobjedi nad Bratstvom. Preostale golove postigli su Muslimović u prvoj, te Dervić u 69. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Krajina je sa 19 bodova na vrhu tabele, dok Vitez ima 15 uz utakmicu manje. Utakmicu manje ima i trećeplasirani Novi Travnik, koji ima 13 bodova. Na začelju su Mladost i Ključ sa po četiri boda.

Druga liga FBiH - Zapad, 7. kolo:
Vlašić - Bratstvo 5:0 (Imširović 50, 77, 85, Muslimović 1, Dervić 69)
Omladinac 75 - Una 1:0 (Čavkić 30 - penal)
Sloga BO - Vitez 2:0 (Čaušević 48, Rekić 65)
Krajina - Iskra 1:0 (Čataković 48)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.