Krajina u finišu do trijumfa u Bužimu

Druga liga Zapad

Krajina u finišu do trijumfa u Bužimu

E. Škorić

U nedjelju je odigrano pet susreta šestog kola Druge lige FBiH Zapad. 

Krajina je jedina ostvarila gostujuću pobjedu. Cazinjani su s 1:0 slavili u Bužimu protiv Viteza, a gol odluke postigao je Ljeljak u sudijskoj nadoknadi.

Neporažen je u gostima bio i Ključ, koji je u Bosanskoj Krupi odigrao 1:1 s Bratstvom. Ajkić je u 35. doveo goste u vodstvo, ali je Hadžipašić uspio da izjednači u 47. minuti.

Iskra je u Bugojnu s 2:1 bila bolja od Sloge iz Bosanske Otoke. Kulaš i Kmetaš su zabijali za preokret nakon što je Dizdarević u četvrtoj doveo goste u vodstvo.

Sa po 3:1 su kod kuće slavili FK Vitez u Vitezu nad Omladincem, te Una u Bihaću nad Vlašićem. Susret Novog Travnika i Mladosti nije odigran.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Druga liga Zapad, 6. kolo:
Bratstvo - Ključ 1:1 (Hadžipašić 47/ Ajkić 35)
Vitez - Krajina 0:1 (Ljeljak 92)
Iskra - Sloga 2:1 (Kulaš 18, Kmetaš 35/ Dizdarević 4)
FK Vitez - Omladinac 75 3:1 (Zlotrg 59, Ašćerić 50, 53/ Čavkić 30)
Una - NK Vlašić 3:1 (Remić 14, Sefić 52, Šušnjar 71/ Muslimović 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije