Kralj katastrofe: Emeryjev Arsenal u 11. kola izjednačio četiri negativna rekorda i oborio jedan

Šta se dešava sa Topnicima?

Kralj katastrofe: Emeryjev Arsenal u 11. kola izjednačio četiri negativna rekorda i oborio jedan

E. Oštraković

Nogometašima Arsenala ove sezone ništa ne ide od ruke, a navijači polako gube strpljenje.

Loše igre, te tvrdoglavost Emeryja, navele su navijače Topnika da od uprave kluba traže smjenu trenera.

Već nekoliko dana unazad se otvoreno priča o tome da bi novi trener Arsenala trebao biti Mourinho, te da je Emery bivši ukoliko izgubi od Leicestera.

Ipak, danas su engleski mediji izvukli novu zanimljivost, a to je da je Emery u 11. kola izjednačio nekoliko negativnih rekorda.

Naime, izjednačen je drugi najmanji osvojeni broj bodova još od 1982. godine, a on nakon 11. kola iznosi sedamnaest bodova.

Izjednačen je najmanji broj pobjeda od 1981. godine koji iznosi četiri pobjede u jedanaest odigranih utakmica.

Topnici su izjednačili i najveći broj remija još od 1975. godina, a on iznosi pet neriješenih ishoda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, izjednačili su i drugi najmanji broj postignutih golova u ovom stoljeća, a on je nakon 11. kola samo šesnaest postignutih golova.

OSim toga, Arsenal ima i najslabiju gol razliku još od 1982. godine. Tačnije Arsenal je postigao 16 a primio 15 golova, te su samo jedan gol u plusu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti