Kralj na tronu: Ibrahimović za trofej Manchester Uniteda!
Foto: EPA

Unitedu Community Shield

Kralj na tronu: Ibrahimović za trofej Manchester Uniteda!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda osvojili su Community Shield. Crveni đavoli su pobijedili Leicester s 2:1, a junak je Zlatan Ibrahimović koji je postigao pobjednički gol u ovom meču.

United je dobro ušao u meč. Imali su nekoliko pokušaja prema golu Kaspera Schmeichela, ali je Leicester imao prvu veliku šansu. Shinji Okazaki je uzdrmao prečku nakon kornera, te je United imao mnogo sreće.

Ipak, u 31. minuti ekipa Josea Mourinha je povela. Jesse Lingard je prošao kroz nekoliko igrača Lisica, te je matirao Schmeichela za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi aktuelni prvak Engleske u 52. minuti uspio stići do izjednačenja. Marouane Fellaini je napravio veliku grešku, dao je loptu Jamieju Vardyju, koji je poklon iskoristio i pogodio je za 1:1.

Dosta tvrda utakmica viđena je do kraja. Ahmed Musa je imao dobru šansu za Leicester, ali je prebacio gol s nekoliko metara, da bi kazna stigla u 83. minuti kada je Zlatan Ibrahimović šutem glavom pogodio za pobjedu i trofej Manchester Uniteda.

Community Shield:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester - Manchester United 1:2 (Vardy 52' / Lingard 31', Ibrahimović 83')





Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi