Kraljevi deklasirali Legiju, Dortmund slavio u Lisabonu

Utakmice 3. kola grupe F

Kraljevi deklasirali Legiju, Dortmund slavio u Lisabonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su na domaćem terenu ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv Legije u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Kraljevski klub je u dosta otvorenoj utakmici slavio protiv poljske ekipe sa 5:1. Mora se priznati da je Legija večeras u Madrid došla da se nadigrava s Realom, a igrači poljske ekipe propustili su nekoliko sjajnih prilika. Madriđani su do prednosti stigli u 16. minuti utakmice kada je mrežu Legije zatresao Bale.

Samo četiri minute kasnije kraljevski klub je udvostručio svoju prednost autogolom Jodlowieca. Ipak, dvije minute kasnije bilo je 2:1, a siguran sa bijele tačke bio je Radović. Real Madrid je do kraja prvog poluvremena uspio postići još jedan gol kada je na 3:1 povisio Asensio.

U drugom poluvremenu gosti su ponovo krenuli svim silama u napad. Imali su nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli da ponovo zatresu mrežu kraljevskog kluba. U finišu utakmice Zidane je dao šansu rezervistima, a upravo je Lucas u 68. minuti pogodio za 4:1. Konačnih 5:1 u samom finišu utakmice postavio je još jedan rezervista, Alvaro Morata.

U istoj grupi snage su odmjerili u Lisabonu Sporting i Borussia Dortmund. Gosti su do prednosti stigli već u devetoj minuti utakmice kada je efektan pogodak postigao Aubameyang. Do kraja prvog dijela Dortmund je udvostručio svoju prednost, a strijelac je bio Weigl.

Ipak, u drugom poluvremenu Sporting je uspio da se vrati u meč kada je na 2:1 smanjio Cesar. Tada su domaći svim silama krenuli po izjednačenje, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon tri odigrana kola prvi u grupi F je Dortmund sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirali Real Madrid. Sporting je treći sa tri osvojena boda, dok je Legia na začelju tabele bez bodova.

Liga prvaka, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Legia 5:1

Sporting - Dortmund 1:2


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi