Kraljevi uz dosta muke pobijedili Valladolid

Vinicius junak Reala

Kraljevi uz dosta muke pobijedili Valladolid
Uživo

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su uz dosta muke pobijedili Valladolid sa 1:0 u meču 4. kola La Lige.

Kraljevski klub je odigrao još jednu "tvrdu" utakmicu i teže od očekivanog je uspio da dođe do tri boda. Valladolid je došao da čuva svoju mrežu i to su dobro radili do 65. minute kada je sve bilo riješeno.

Ali, da krenemo od početka. U prvom poluvremenu Real je imao incijativu na sredini terena, ali nikako nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete i vidjelo se da večeras imaju problema s realizacijom.

Prvu veliku priliku Kraljevi su stvorili tek u 49. minuti. Nakon kornera Luka Jović odlično šutira glavom, ali golman gostiju to maestralno brani. Lopta se odbija do Casemira koji s jednog metra nestvarno pogađa samo prečku.

Valladolid je zaprijetio u 55. minuti kada je Weissman odlično šutirao, ali je Courtois odbranio njegov udarac.

Odlučujući trenutak desio se u 65. minuti kada je uz dosta sreće lopta došla do Viniciusa Juniora koji je pogodio za 1:0 što se ispostavilo da je bio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valladolid je mogao da poravna samo četiri minuta kasnije, ali je Courtois sjajno odbranio udarac Garcije. Vinicius je u 77. minuti ponovo mogao zabiti gol kada je bio u sjajnoj prilici, ali je ostalo 1:0.

Real je trenutno treći sa sedam bodova i utakmicom manje, dok je Valladolid na 18. mjestu sa dva boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Ključni događaj

Top Komentari

Salihović23
A sta Vinicius na samom kraju utakmice profula braćo moja mila. Skroz mu je slaba realizacija.
6 0
dinass
Boze sacuvaj, ovi su glavni kandidati za ispadanje a Real se namuci sa njima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije