Kraljevi žestoko kaznili promašaje Parižana
PSG je imao vodstvo od 1:0 na Santiago Bernabeu, ali na kraju je Real Madrid uspio da preokrene i dođe do velike pobjede

Real savladao PSG sa 3:1

Kraljevi žestoko kaznili promašaje Parižana

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Real Madrida večeras su na domaćem terenu savladali PSG sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Junak kraljevskog kluba ponovo je bio Cristiano Ronaldo koji je postigao oba gola za domaći tim.

U Madridu smo večeras gledali sjajnu utakmicu Reala i PSG-a i ostaje žal ljubitelja fudbala što će se za par sedmica jedna od ovih ekipa oprostiti od Lige prvaka. Prvu veliku šansu vidjeli smo u 28. minuti kada je Marcelo sjajno uposlio Ronalda koji je izašao sam ispred golmana gostiju koji je sjajno odbranio njegov udarac.

Samo pet minuta kasnije PSG je kaznio Kraljeve za ovaj promašaj. Nakon sjajne akcije u kaznenom prostoru domaćih najbolje se snašao Adrien Rabiot koji je preciznim udarcem savladao Navasa za 0:1. U 38. minuti gosti su mogli udvostručiti prednost, ali Cavani je propustio sjajnu priliku.

Real je u samom finišu prvog poluvremena došao do izjednačenja. Le Celso je skrivio penal, a precizan s bijele tačke bio je Cristiano Ronaldo koji je poravnao na 1:1.

Na samom startu PSG je mogao do prednosti, ali Mbappeov udarac sjajno je odbranio Navas. Nekoliko minuta kasnije Rabiot je topovski šutirao, lopta je Ramosa pogodila u ruku, ali sudija je samo odmahnuo rukama.

Parižani su u 73. minuti imali još jedno fantastičnu priliku kada je Kimpembe zaprijetio nakon kornera, no na njegovu žalost Sergio Ramos je u posljednji trenutak izblokirao njegov udarac i spasio kraljevski klub.

Sve ove promašaje PSG je skupo platio u finišu utakmice. Tačnije u 83. minuti kada je Asensio ušutio centaršut sa lijeve strane, golman PSG je kratko odbio loptu koja je pogodila Ronalda i završila u mrežu Parižana za erupciju oduševljenja navijača Reala. To nije bio konačan rezultat jer je samo tri minute kasnije bilo 3:1, a ovaj put strijelac je bio Marcelo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Real Madrid - PSG 3:1 (Rabiot 33', Ronaldo (P) 45', 83', Marcelo 86')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi