Kramarić: Ne trebate se brinuti, idete u Francusku

Fantastični napadač Rijeke za SportSport.ba

Kramarić: Ne trebate se brinuti, idete u Francusku

Andrej Kramarić postigao je ove sezone u 13 odigranih utakmica za Rijeku u okviru hrvatskog HNL-a nevjerovatan 21 pogodak. 

Dodao je fantastični Kramarić i šest golova u Evropskoj ligi, te dva u dresu reprezentacije Hrvatske, pa tako dolazimo do brojke od 29 postignutih golova na 25 odigranih utakmica. Zaista impresivan podatak. Sa fantastičnim napadačem Rijeke razgovarali smo o tekućoj sezoni, reprezentaciji Hrvatske, ali i odnosu sa kolonijom Bosanaca u Rijeci, te našem nacionalnom timu. 

"Super je osjećaj, teško je to riječima opisati. Jedno veliko zadovoljstvo i sigurno da sam trenutno jako ponosan i sretan. To je prije svega plod dodatnog rada na treninzima i velikog odricanja. Naravno ništa ne bi bilo moguće bez saigrača. Odlično radi čitava ekipa i to nam se sve sada vraća," kaže Kramarić na početku razgovora za SportSport.ba

Odlične igre u dresu Rijeke donijele su mu i poziv selektora Nike Kovača, a Kramarić se odužio onako kako to najbolje zna, golovima. Odigrao je tri utakmice za najbolji tim, a u kvalifikacijama je pogodio dva puta, protiv Malte u prvom i Azerbejdžana u trećem kolu kvalifikacija. 

"Normalno da je osjećaj fenomenalan kada dođe poziv od selektora. Igraš u društvu najboljih igrača na svijetu i sve to je jedna dodatna motivacija za mene. Ja se trudim da dam sve od sebe i opravdam poziv selektora. Kada sam postigao pogodak u dresu reprezentacije bio je to poseban osjećaj, posebne emocije. To je nešto što sam sanjao kao klinac," riječi su Kramarića.

Rijeka igra odlično i ove sezone, ekipa Matjaž Keka nalazi se na drugoj poziciji u HNL-u sa samo četiri boda zaostatka u odnosu na Dinamo. Kramarić vjeruje da je tajna uspjeha pozitivna atmosfera i zajednički rad svih struktura u Rijeci.

"Sigurno da je tajna uspjeha pozitivna atmosfera u klubu. Velika je sinergija između grada, Uprave kluba, navijača, pa na kraju i nas igrača i trenera. Možda jednog dana i skinemo Dinamo, ali ne želimo ništa najavljivati, ima još mnogo da se igra. Idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo vidjeti koliko možemo," kaže Kramarić. 

Rijeka briljira i u Evropskoj ligi već drugu godinu zaredom. Pali su na Kantridi velikani poput Stuttgarta i Feyenoorda, a ekipa Matjaža Keka bila je nadomak pobjede i protiv aktuelnog prvaka Seville. 

"Pokazali smo da imamo snagu i kvalitet i mislim da su svi vidjeli da znamo i možemo igrati sa velikim evropskim ekipama. Mislim da nismo zaslužili poraz ni u Roterdamu gdje smo odigrali odlično drugo poluvrijeme, stvarali smo šanse, ali izostao je pogodak," kaže Kramarić. 

Andrej Kramarić dijeli svlačionicu sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine, Zoranom Kvržićem. U Rijeci je i Damir Zlomislić, kao i Jozo Špikić a dres Rijeke donedavno nosio je i Ermin Zec. U klubu je još uvijek i Mehmed Alispahić.

"Družimo se međusobno mnogo zaista svi. To su sve odlični momci, pravi saigrači. Nadam se da ćemo u budućnosti napraviti dosta uspjeha i izuzetno mi je drago što se i Zoran Kvržić našao na spisku selektora," kaže Kramarić. 

Odlične igre u dresu Rijeke i reprezentacije Hrvatske privukle su interesovanje velikana širom Evrope. Svi bi željeli vidjeti Kramarića u svojim redovima, ali je napadač Rijeke čvrsto na zemlji. 

"Sigurno je da mi interesovanje velikih klubova godi, ali ne osvrćem se previše na te priče. Razmišljam samo o svom klubu i reprezentaciji. Nemam neku posebnu želju gdje bih volio nastaviti karijeru, niti nekog idola. Sada su mi samo važne igre u Rijeci i reprezentaciji," kaže Kramarić. 

Kramarić ističe kako prati i igre našeg nacionalnog tima. Izabranici Safeta Sušića nisu dobro otvorili kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali i pored toga napadač Rijeke vjeruje kako naš nacionalni tim može do Francuske. 

"Jasno da pratim i igre vaše reprezentacije. Niste dobro otvorili kvalifikacije, desio se taj kiks protiv Kipra, ali mislim da ne bi trebali biti zabrinuti. Imate odličnu ekipu sa odličnim igračima i očekujem da jako brzo Bosna i Hercegovina zaigra kako zna i može. Ne trebate se brinuti, mislim da možete do Francuske," kaže Kramarić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.