Krasić počasni član Univerziteta
Miloš Krasić i Elvir Rahimić slave pogodak protiv Wolfsburga

Miloš Krasić postao akademski građanin

Krasić počasni član Univerziteta

Najbolji nogometaš Srbije u 2009. godini Miloš Krasić danas je postao počasni član Prištinskog Univerziteta upisavši Fakultet Tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

Prof. dr. Zdravko Vitošević, rektor Univerziteta Priština koji je trenutno smješten u Kosovskoj Mitrovici rekao je da je jako ponosan zbog ove odluke Miloša Krasića.

"Čast nam je što Krasić vrhunski sportista sa ovog prostora danas nije potpisao ugovor sa nekim poznatim svjetskim fudbalskim klubom, već sa Prištinskim Univerzitetom", rekao je Vitošević.

Krasić je rođen 1984. godine u Mitrovici, a na upis studija u rodnom gradu se odlučio nakon nagovora nekih prijatelja s kojima je još uvijek u kontaktu.

"Čast mi je što ću postati vaš član i što ću moći da se oslonim na vas u bilo kojoj situaciji", rekao je nogometaš moskovskog CSKA nakon upisa studija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.