Krčmarević: Imamo problema u odbrani, u potrazi smo za lijevim bekom i stoperom

Trener Želje nakon poraza protiv GOŠK-a

Krčmarević: Imamo problema u odbrani, u potrazi smo za lijevim bekom i stoperom

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara poraženi su danas u pripremnoj utakmici od GOŠK-a (2:1) koja se igrala u Sport Centru u Međugorju.

Nakon utakmice trener Plavih, Slobodan Krčmarević, izjavio je da je zadovoljan igrom svoje ekipe, te da su igrači ispunili ono što se od njih očekivalo za ovaj prijateljski meč.

"Zadovoljan sam pogotovo prvim poluvremenom gdje bilo vidljivo na terenu da su sprovodili to što smo radili na trenizima. Kroz pas igru smo stvorili mnogo dobrih prilika, postigli jedan prelijep gol. U nastavku sam dao priliku mlađim igračima i jasno je da nisu svi spremni za igru u seniorskom fudbalu. Rezultat nije uopšte toliko bitan, realno je bilo da bude remi jer je dosuđen penal koji je bio takav kakav je bio. Ova utakmica nema veliku važnost, važno je da su momci istrčali dobro i ispunili ono što se od njih tražilo u ovom meču", rekao je trener Željezničara.

Pojačanja na lijevom beku?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa, sigurno da se očekuje. Vidjeli se da je na toj poziciji igrao desni bek. U potrazi smo i veoma je teško naći igrače koji igraju lijevom nogom. U nekim smo pregovorima i vjerujem da ćemo naći neko rješenje", istakao je Krčmarević za SportSport.ba, te nastavio o problemima u defanzivi:

"Odlično ste to skenirali. I mi smo svjesni toga. U potrazi smo za lijevim bekom i za jednim stoperom. Vidljivo je da imamo problema u odbrani, ali očekujem da ćemo naći neka rješenja do te prve evropske utakmice. GOŠK je jedna tvrda ekipa i svjestan sam da je ova liga teška na određen način. Odgledo sam dosta utakmica i materijala, i morat ćemo prosuti dosta znoja da ostvarimo rezultat. Imperativ je da se pojačamo u odbrani, ali i poziciji napadača gore uz Krpića".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
A prije 7 dana otjerao 2 lijeva beka.... pa bravo gigantu!!!
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi