Trener Plavih nakon meča

Krčmarević: Na mene su najveći utisak ostavili navijači, naježio sam se

Endin Čaušević

Željezničar je na Grbavici pobijedio sa 3:1 Narvu Trans i tako se plasirao u drugo pretkolo Evropske lige.

Plavi su danas nakon preokreta uspjeli da dođu do druge pobjede protiv estonske ekipe i s ukupnih 5:1 plasiraju se u naredni krug ovog takmičenja. Nakon utakmice na press konferenciji trener Plavih, Slobodan Krčmarević, izjavio je da su ga najviše impresionirali navijači Željezničara.

"Na mene su najveći utisak ostavili navijači. Naježio sam se. Igrači nisu ušli skoncentrisano u utakmicu, bili su previše impresionirani ambijentom. Primili smo lijep gol, ali je nedopustivo da tako loše odreagujemo. Kako je vrijeme odmicalo, igrali smo sve bolje i bolje i brzo smo riješili utakmicu. Dali smo dva gola, imali još nekoliko prilika ali još nam treba vremena. Forsirat ćemo i mlade igrače, ali očekujemo još neke nove igrače i nadam se da ćemo napraviti dobru ekipu", rekao je Krčmarević, te nastavio:

"Tačno je da su naši igrači igrali i pred više publike, ali naprimjer za Bakrača je ovo prva ovakva utakmica iako je već dosta iskusan. Mi smo u deficitu sa ljevacima u ekipi, imamo problem na lijevom krilu jer tu dosta moramo improvizovati. Imamo takav fond igrača koji su dobri tehničari, ali nam nedostaje brzine. Istakao bih i izdanje Bogičevića, zaista je dobro odigrao".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Mislim da u Evropi stvarno nema losšh protivnika, ne sviđaju mi se takvi komentari. Pogledajte APOEL, dobro znam kakva je to ekipa a vidite od koga su ispali. Drago mi je što smo pokazali karakter i preokrenuli rezultat, čestitam igračima na tome".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti