Krčmarević više nije selektor "orlića"?

Poslije loših rezultata na EP-u

Krčmarević više nije selektor "orlića"?

Edmir Škorić

Poslije neuspjelog Evropskog prvenstva za mlade u Švedskoj, selektor reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević izjavio je kako će po povratku u Beograd podnijeti ostavku. No, nisu loši rezultati sa EP-a jedini njegov razlog za ovakav neočekivan potez.

Mlada reprezentacija Srbije nije se baš proslavila na tekućem EP-u za mlade u Švedskoj, obzirom da su "orlovi" skupili dva boda i poraz (od domaćina Švedske). No, nije to bio pravi razlog što je Slobodan Krčmarević odlučio podnijeti ostavku. Naime, Krčmarević je istakao svoje nezadovoljstvo stanjem u reprezentaciji, ali i sudijskim kriterijumom na EP-u.

Za neuspjeh u Švedskoj Krčamervić krivi ozljede koje su krojile njegov tim i koje su, kako tvrdi, najviše utjecale na loše rezultate.

Završio sam misiju kao selektor. Bilo je teško raditi u okolnostima koje sam imao. Ruke su mi često bile bezane, zavisio sam od mnogo faktora, a odgovornost je ostajala samo moja. Zato, u ovakvim okolnostima sigurno neću privhatiti da i dalje radim u Savezu kao selektor, kako god bude moj rad bio ocenjen. Gord sam posle svega, jer čovek zna da je posao uradio dobro ako sa ljude sa kojima je radio, posle može da pogleda u oči. Ja sam se sa svim igračima rastao na pravi način“, izjavio je Krčmarević za srbijanski "Sport".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.