Kreće žestoka potjera za Asensiom, Bale već poslao zahtjev agentu?

Pet klubova u redu za mladog veznjaka Reala

Kreće žestoka potjera za Asensiom, Bale već poslao zahtjev agentu?

E. Škorić

Nekoliko engleskih premierligaša kreće u trku za 22-godišnjeg Realovog veznjaka Marca Asensia.

Asensio je igrač koji bi mogao da bude u narednim sezonama među najboljima u Evropi, a to pokazuje svaki put kada dobije prostor za igru u madridskom klubu.

Za 22-godišnjeg dragulja zanimaju se Liverpool, Arsenal i Chelsea, ali sudeći po izjavama predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, morat će se dobro potruditi ako misle da ga kupe.

Asensio voli Real i nema ništa protiv da ostane, no nervira ga što je samo 11 puta u ovoj sezoni bio starter i što i dalje ne dobija pravu šansu, pa razmatra mogućnost odlaska u neki engleski klub.

Pored engleskih, žele ga i Bayern te Juventus, pa bi u narednih pet mjeseci, dakle do ljeta, trebali da vidimo zanimljivu utrku velikana za Asensia.

"Ako ga neko želi neka plati 700 miliona eura", poručio je Perez ranije, ali stvari bi se mogle promijeniti ukoliko Asensio zaželi da ode iz Madrida.

U međuvremenu se pojavila informacija kako je Gareth Bale navodno agentu poručio da planira da mijenja klub i da mu do ljeta sredi angažman u nekom drugoj momčadi. Spominje se kako ga hoće Chelsea, a nije isključeno da se krene u razmjenu pošto Real pokušava da dovede Edena Hazarda sa Stamford Bridgea.

Real će se rješavati pojedinih zvijezda, kako bi se stvorio prostor i dodatna novčana sredstva za nove igrače, a vidjet ćemo ko će na kraju biti 'žrtva' Perezove igre.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti