Emery "upozorava" Kraljeve: Želimo da Park prinčeva ostane tvrđava

Uvjeren da će forma njegove ekipe na domaćem terenu biti prevaga

Emery "upozorava" Kraljeve: Želimo da Park prinčeva ostane tvrđava

Trener PSG-a Unai Emery se našao na meti kritika zbog svojih taktičkih odluka u prvom duelu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida. Kraljevi su na svom terenu slavili sa 3:1, iako je PSG prvi stigao do vodstva, ali Emery je uvjeren da će u revanšu njegova ekipa pokazati puno više.

PSG je proteklog vikenda savladao Strasbourg sa 5:2, a Emery smatra da je ta pobjeda bila od izuzetne važnost za njegovu ekipu u ovom trenutku.

"Bila je to važna pobjeda, pogotovo zbog poraza od Reala u srijedu", poručio je Emery, pa prokomentarisao predstojeće izazove PSG-a:

"Pobijedili smo u svim utakmicama kod kuće, a tu nas očekuju još dva velika izazova, susret protiv Marseillea, ali i protiv Real Madrida. Ali uvjereni smo u dobar rezultat, baš kao i naši navijači."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želimo pokazati da moženo na visokom nivou igrati i protiv najboljih evropskih ekipa, a ne samo protiv Strasboruga, uz dužno poštovanje... Cilj nam je da i dalje bude teško igrati protiv nas na našem terenu i želimo da Park prinčeva ostane naša tvrđava", poručio je Emery.

Revanš susret osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Real Madrida je na rasporedu u utorak, 6. marta, na Parku prinčeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi