Krenuli pa stali: Palo još jedno fudbalsko uporište koronavirusu

Do daljneg

Krenuli pa stali: Palo još jedno fudbalsko uporište koronavirusu

A. Čaušević

U vrijeme pandemije koronavirusom u svijetu se igra svega nekoliko fudbalskih prvenstava. 

Tadžikistanci su odlučili da startaju domaću ligu kada je pandemija bila na vrhuncu, međutim vrag je očigledno odnio šalu pa će tamošnje prvenstvo biti stopirano do daljnjeg.

Danas će biti odigrane preostale tri utakmice 5. kola Wysshaye lige, nakon čega će uslijediti pauza. Sve sportske aktivnosti su stopirane najkraće do 10. maja.

"Utakmice četvrtog kola prvenstva odigrat će se kao što je i bilo planirano. Međutim, od petog kola prvenstvo je suspendirano do daljnjeg”, navodi se u saopštenju Tadžikistanskog nogometnog saveza.

U Tadžikstanu su planirali da s odlukom da da počnu prvenstvo povećaju populartnst tamošenje lige, međutim realnost je jedno, a želje nešto potpuno drugo.

Promo

Top Komentari

kajzerfrancbekenbauer
Necu moci oka sklopit zbog te cinjence
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi