Krenuo iz Premijer lige BiH i popeo se na tron: Luka Modrić najbolji igrač Mundijala!

Zasluženo priznanje

Krenuo iz Premijer lige BiH i popeo se na tron: Luka Modrić najbolji igrač Mundijala!

Luka Modrić, hrvatski reprezentativac koji je prvu pravu profesionalnu sezonu odigrao i dresu Zrinjskog, najbolji je igrač Mundijala.

Francuz Kylian Mbappe je proglašen za najboljeg mladog igrača, Courtois je najbolji golman, a Harry Kane je najbolji strijelac. 

Mbappe je na ovom Prvenstvu postigao ukupno četiri gola, računajući i jedan u velikom finalu, dok je prvi strijelac turnira Harry Kane postigao ukupno šest golova. Inače, najbolji golman turnira, Thibaut Courtois, je zauzeo na kraju treće mjest sa svojom Belgijom, ali se mora priznati da je briljirao u Rusiji. 

Treba reći i to da je Mbappe drugi najmlađi igrač koji je osvojio Svjetsko prvenstvo i to nakon legendarnog Pelea. 

Top Komentari

Ali
Koga boli kurac za njim igra za drzavu koju voli
8 24
ratip irats
Zasluzeno, svaka cast...
19 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi